Back to top

Els jardins educatius, a punt pel nou curs escolar

La iniciativa s'ha impulsat en les escoles bressol i, en un futur, també arrribarà als centres d'educació infantil i primària.

Prop d'un mes. Aquest és el temps que queda perquè els patis de les escoles bressol de Reus tornin a omplir-se de vida, amb el retorn dels infants als centres. Unes zones d'esbarjo que ja han deixat enrere el seu funcionament tradicional, per convertir-se en espais pedagògics, que ofereixen una continuïtat de l'aula, a l'aire lliure. La remodelació dels patis educatius de les escoles bressol de la ciutat finalitzarà al setembre, quan acabin les obres que s'estan duent a terme a El Marfull.

Un cop més l'espai exterior de centre s'ha volgut entendre com una extensió de les aules. Aquest canvi de mirada, pel que fa als patis de les escoles, és una mostra de com es planteja l'educació del futur a la ciutat de Reus. Les actuacions s'han centrat en la idea de deixar enrere els elements plàstics i d'ús individual, per aconseguir zones naturals, amb objectes de fusta i de descoberta pels infants.

A un mes de l'inici d'un nou curs

Es preveu un inici del curs escolar intens, amb l'avançament del calendari, però també especial amb l'eliminació de les restriccions covid. El dels jardins educatius ha de ser un projecte a llarg termini que també arribi a les escoles d'educació infantil i primària, amb una transformació dels espais d'aprenentatge.

Paraules clau:

Notícies relacionades