Back to top

Els lletrats convoquen una vaga indefinida al gener

Enguany, el col·lectiu ha celebrat diverses jornades de vaga al novembre i al desembre, però veient que aquestes no han donat el seu fruit, han decidit ara convocar una vaga indefinida pel 24 de gener.

Des del 2009 porten esperant els lletrats de l'administració de justícia que s'adeqüi els seus sous, després de veure com es van ampliar les seves funcions i responsabilitats, que fins llavors eren competències de jutges i magistrats. 14 anys després, i veient que aquesta situació no ha canviat, han decidit convocar una vaga indefinida a partir del pròxim 24 de gener.

Una vaga indefinida que arriba després de dues jornades de vagues convocades els passats 29 i 30 de novembre i 14 i 15 de desembre, que tot i que van tenir un seguiment aclaparador, no han tingut els seus fruits: ni la convocatòria d'un Comitè de Vaga ni l'intent de solucionar el conflicte per part de la ministra de Justícia, Pilar Llop. Per tant, nova jornada, en aquest cas indefinida, comportarà la paralització absoluta dels jutjats i del registre civil.

Retiren les candidatures per les eleccions del Consell del Secretariat

De la mateixa manera, i veient la gestió ministerial del conflicte i les imprevisibles conseqüències que suposarà per l'Administració, també han anunciat que retiren les candidatures que fins ara s'havien presentat per les eleccions pel Consell del Secretariat, que estaven convocades pel mateix dia d'inici de la vaga.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades