Back to top

Els Lletrats de Justícia demanen al Ministeri una situació digna

Lletrats de tot l'Estat s'han concentrat aquest matí davant dels diferents Jutjats del país per reclamar una negociació col·lectiva pròpia i una adequació salarial. A Reus la concentració ha sigut massiva i de 16 jutjats que hi ha a la ciutat, 15 s'han paralitzat.

Els lletrats i lletrades de Justícia s'han paralitzat aquest dimecres davant la desatenció de les seves demandes per part del Ministeri de Justícia. Consideren que se'ls ha de dignificar per poder prestar un millor servei públic a la ciutadania.

Les principals peticions que fan són una negociació col·lectiva pròpia que els permeti negociar a ells mateixos les seves condicions i no ser representats per sindicats generalistes que ells no han escollit i una adequació salarial, que ha de respondre a l'augment de funcions que els van adjudicar el 2009, amb la promesa de què, "quan la situació econòmica ho fes possible" seria degudament reconegut.

Dels 16 jutjats que hi ha a la ciutat, 15 s'han aturat

A Reus aquesta paralització ha sigut massiva. La majoria dels lletrats han deixat de treballar i dels 16 jutjats que hi ha a la ciutat, 15 s'han aturat. Això ha provocat que s'hagin hagut de suspendre judicis, declaracions penals i desnonaments, entre d'altres. El següent pas és veure si el ministeri dona resposta a les mobilitzacions d'avui i si no no es descarten aplicar altres mesures en els pròxims dies.

Paraules clau:

Notícies relacionades