Back to top

Els llibreters veuen amb bons ulls el canvi d'ubicació de Sant Jordi

Són conscients de la situació pandèmica actual i, tot i enyorar la tradicional Diada a la plaça del Mercadal, consideren oportú adaptar el format.

Aquest dilluns l'Ajuntament de Reus donava a conèixer la notícia que Sant Jordi si se celebrarà, però evidentment, amb un format molt diferent del que estàvem acostumats.

Això ha comportat que hi hagi un canvi en la ubicació, passant del tradicional estol de paradetes de la plaça del Mercadal i els seus voltants a un circuit tancat al parc Sant de Jordi. Els llibreters reusencs accepten aquesta decisió, ja que són conscients de la importància de vetllar per la salut pública. Joan Peñas, propietari de la Llibreria Galatea de Reus, explica que "ens hagués agradat més un escenari més cèntric, però entenem que és més fàcil mantenir l'aforament i la circulació del públic al Parc Sant Jordi".

Més enllà de les vendes

Aquest Sant Jordi diferent en tots els sentits. Els llibreters aposten per celebrar-ho tot sabent que l'objectiu principal no són les vendes, sinó mantenir aquesta tradició tan arrelada al territori. Segons Montsant Fonts, copropietària Llibreria Gaudí de Reus, "serà una cosa diferent, però es podrà fer la festa i donar una mica de normalitat".

Això sí, els llibreters demanen que la ciutadania aprofiti la setmana prèvia a Sant Jordi per realitzar les seves compres i així evitar aglomeracions i cues, el 23 d'abril al Parc de Sant Jordi.

Paraules clau:

Notícies relacionades