Back to top

Els Manotes de Reus ja estan preparats per Sant Pere

Els reusencs i les reusenques han ballat al ritme dels Manotes i els han acompanyat en una cercavila pel centre de la ciutat.

A menys d'un mes per la festa major de Sant Pere, s'han presentat oficialment els Manotes de Reus. La nova parella de gegants té l'objectiu d'arribar a esdeveniments on no és possible arribar amb els Gegants de Reus, i fer créixer l'afició pel món geganter del municipi.

Els gegants mesuren 3 metres i pesen entre 35 i 45 quilos. El gegant porta el barret del Vitxet, un estic d'hoquei patins, una coca de cireres i un vermut de Reus. I la geganta duu una rosa al cap, cireres com a arracades i el vitrall de la Casa Navàs al vestit. Els creadors han estat Manel Llauradó i Josep Maria Casas, que n'ha fet el vestuari, tant dels gegants com dels portadors.

La parella de gegants s'ha presentat amb un acte a la plaça del Mercadal conduït pel periodista Josep Baiges, i que ha comptat amb diverses intervencions, entre elles la de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, qui ha recordat que enguany Reus tindrà una festa major de Sant Pere que "serà més festa que mai". Els nens i nenes de Reus han ballat al ritme dels Manotes i els han acompanyat en una cercavila pel centre de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades