Back to top

Els més petits es fan grans per Sant Pere

Cada any, més d'un centenar de nens decideixen acomiadar-se del seu xumet i donar-lo a la Mulassa amb motiu de la festa major.
Cada any, més d'un centenar de nens decideixen acomiadar-se del seu xumet i donar-lo a la Mulassa amb motiu de la festa major.

Alguns de ben feliços, d'altres que no ho veuen tan clar i fins i tot alguns que aprofiten per donar-li una darrera xuclada. Més d'un centenar de nens i nenes s'han acomiadat aquest dilluns a la tarda dels seus xumets per deixar-los per sempre en mans d'un dels elements festius més estimats de la ciutat. "A la Mulassa!", crida el Roc després d'haver cedit el seu xumet a aquesta icona de Reus.

Una llarga cua de cotxets infantils i famílies ha omplert les portes de la prioral de Sant Pere amb l'objectiu de tornar a casa sent una mica més grans. Això sí, deixant el xumet però tornant amb les mans plenes. Com el cas del Roc, que no dona l'abast amb un xumet dolç a una ma i un diploma a l'altra. "Per què li hem donat el xumet a la Mulassa?", pregunta la Cristina al seu fill. "Perquè sóc gran!", respon en Pere Arnau amb un somriure i ensenyant dos dits amb la ma, la seva edat. Una de les membres de la Colla Gegantera de Reus, Carolina Lorenzo, reconeix que "és un acte que té una gran acollida i fins i tot durant l'any els pares i mares demanen informació de quan i com es farà". "L'any passat van ser al voltant de 200 xumets, i per primera vegada ens van portar biberons i la Mulassa també els guarda", afegeix.

Donar el xumet a la Mulassa significa fer-se gran i poder anar per primera vegada a l'altra banda de la plaça per posar-se a la pell dels geganters de la ciutat. L'activitat Aixeca el teu gegant permet als infants posar-se sota un dels històrics elements festius i aixecar-lo. Aquest any, fent un donatiu d'un euro que la Colla Gegantera ha decidit donar a la fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella. També amb llargues cues, la canalla una mica més gran ha pogut sentir-se geganter per uns minuts i veure un gegant des de dins. Això sí, cadascú tenint ben clar qui és el seu element preferit del seguici. L'Àngel té ben clar que els seus elements preferits són els gegants i se sap els noms de tots. D'altra banda, l'Hug reconeix que el que més li agrada és la Tronada però que el seu membre del bestiari preferit és la Mulassa. En Bern ha vingut amb els seus avis a gaudir d'aquest acte de la festa major de Sant Pere. "El que més m'agrada són els castells de foc i el meu gegant preferit és l'indi", afegeix.

Sigui per ballar sota un gegant, donar el xumet o posar-se les plomes de l'indi, de ben segur que tots tornaran a casa amb un molt bon record d'aquest dia i escalfant motors per la festa major de Sant Pere.

Paraules clau: