Back to top

Els MIR es revindiquen

Aquest dilluns arranquen una vaga de tres dies que afectarà, entre d'altres, l'Hospital Sant Joan de Reus.

Més de 3.500 metges interns residents de Catalunya, el que es coneixen com a MIR, estan convocats a la vaga aquesta setmana per reclamar millors condicions laborals i retributives. En total s'han convocat tres dies d'aturada que afecten també l'Hospital Sant Joan de Reus. 

Aproximadament el 10% de la plantilla

Els MIR denuncien condicions precàries que s'han agreujat amb la crisi de la COVID-19. Consideren que l'etapa formativa que representa la condició de MIR està mal plantejada. De fet, una de les reclamacions és que el 15% de la seva jornada sigui de formació. A més, volen que se'ls millorin les condicions laborals, així com també les salarials. Irene Marsal, MIR a l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia que "s'ha de garantir un descans mínim per garantir la bona qualitat de l'assistència als pacients, no podem fer 70 o 80 hores setmanals".

Aquest malestar, generalitzat a tot l'estat, s'ha trasmès al es autoritats i als Departaments de Salut i de Treball en reiterades ocasions, però els MIR denuncien que la seva respota és incoherent, de fet, Marc Grifoll, també MIR a a l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia que els consideren com personal estructural i per tant, els obliguen a fer serveis mínims, una condició amb la qual no estan d'acord.
 

Vaga MIR 2020

Per aquesta setmana han previst jornades de mobilització: aquest dilluns s'ha dut a terme una manifestació a Barcelona i dimarts es farà una concentració a les 8.00 h del matí a les portes de l'Hospital Sant Joan de Reus que es repetirà dimecres. Aquest dimarts també hi ha convocada una manifestació a Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades