Back to top

Els monuments de l'Agència Catalana del Patrimoni no reduiran els dies d'obertura

Els treballadors de l'ens asseguren que, després de 15 dies de negociacions, l'Agència Catalana del Patrimoni no reduirà els dies d'obertura dels seus monuments, tal com haurien estat plantejant.

Després de 15 dies de negociacions entre els representants dels treballadors dels monuments de la Generalitat amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, "s’ha enretirat la proposta inicial de tancament parcial dels monuments i es podran mantenir oberts com fins ara". Així ho assegura Juan Luis Olesti, secretari del comitè intercentres de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural.

cartoixa

Acomiadaments

D'altra banda, però des del comitè intercentres de l'ens asseguren que no s'ha fet enrere l'acomiadament de fins a 11 persones que cobrien les substitucions. De fet, Olesti assegura que aquestes estaven treballant "amb contractes en frau de llei".

En aquest sentit, explica que "s'ha reduït a la meitat el personal de cap de setmana". Un fet que veu com un deteriorament de la qualitat del servei de cara als ciutadans que visitin els monuments. Assegura que a cada equipament "hi haurà només 1 o 2 persones per vetllar per la seva protecció i manteniment i atendre els visitants".

Seguretat privada

Per contra, des del sindicat expliquen que per cobrir la quota necessària que marca la Llei de Museus, "es contractarà vigilants de seguretat privada".

Segons els treballadors, aquest fet l'entenen com una manera "per evitar crear places estructurals".

Paraules clau:

Notícies relacionades