Back to top

Els mosaics del col·legi Sant Josep, un element patrimonial dels anys 70

Descobrim aquestes obres de la mà del seu autor, Armand Olivé.

Un dels símbols més representatius del col·legi Sant Josep de Reus són els mosaics de la seva façana d'entrada al centre, unes obres que van ser creades pel mosaïcista Armand Olivé l'any 1971. Va ser un encàrrec de l'escola a l'autor, que va fer uns dissenys abstractes de grans dimensions. Es tracta d'un mosaïcista reconegut a Catalunya per tenir mosaics en nombrosos municipis del país. Va començar la seva trajectòria amb 18 anys i malgrat que es dedicava principalment a fer mosaics en piscines o oficines d'entitats bancàries, podem veure obres seves fins i tot a la Sagrada Família.

L'Armand ha tornat recentment a la capital del Baix Camp per recordar aquests mosaics que va fer fa més de mig segle. Ho ha fet convidat per un professor i una alumna del mateix col·legi que ha fet el seu treball de recerca sobre aquestes obres d'art. Tot plegat per posar en valor unes obres que sovint ens passen desapercebudes.

De fet, aquest no és l'únic element patrimonial que passa desapercebut del raval de Robuster. La casa natal de Marià Fortuny o una imatge gòtica de Santa Llúcia fan d'aquest tram, un indret patrimonialment rellevant a la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades