Back to top

Els Mossos d’Esquadra detenen un home per cinc estrebades a Reus

L’objectiu eren collarets o cadenes d’or, però en un dels casos va sostraure la bossa de mà de la víctima. Assaltava sempre a dones d’edat avançada que anaven soles

Agents dels Mossos d'Esquadra de Reus van detenir dijous passat, un home de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'aquest municipi, com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència.

El primer dels fets va tenir lloc el passat 26 de juliol, a la cantonada del carrer Antoni Rius i Miró de Reus, quan una dona va ser víctima de l'estrebada del seu collaret i medalla d'or que duia penjada al coll. L'acció va ser molt ràpida i va ocasionar ferides lleus a una dona d'avançada edat que anava sola.

Quatre robatoris més amb el mateix modus operandi

El mateix modus operandi es va repetir tres dies després, el 29 de juliol, a les portes d'un supermercat del passeig Misericòrdia d'aquesta ciutat. La víctima també va patir ferides lleus a conseqüència de l'estrebada, la qual va quedar enregistrada per les càmeres de videovigilància de l'establiment. Es va activar un dispositiu per identificar persones que tinguessin les característiques del delinqüent atès que aquest tipus de fets són una prioritat per la fragilitat de les víctimes.

Els tres casos restants es van produir els dies 5, 11 i 16 d'agost a la cruïlla dels carrers Astorga i Capafonts i els carrers Llevant i Alcalde Pascual de Reus. En una ocasió, el lladre va amenaçar la víctima i també se li va endur la bossa de mà.

Les investigacions van permetre identificar i detenir l'autor d'aquests fets, que tenia gran facilitat de fugida i va costar força malgrat la ràpida reacció perquè resideix a la mateixa zona i la fugida era immediata cap al seu domicili. El detingut, que compta amb diversos antecedents policials per altres delictes, va passar divendres passat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Prevenció per evitar ser objecte de robatoris

Cal estar en especial alerta dels robatoris violents a la via pública, sobretot pel que fa a persones d'avançada edat que puguin treure diverses quantitats de diners de les seves entitats bancàries. En aquest cas, es recomana ser acompanyat per algun familiar o persona de confiança, treure pocs diners, aprendre a fer servir els caixers automàtics, anar amb precaució i no confiar de desconeguts.

Als mercadets ambulants i establiments diversos, per exemple, es recomana anar amb compte amb les bosses de mà i no deixar mai el moneder al carret de la compra o al cotxet dels nens.

També durant l'estiu augmenten les estrebades de cadenes d'or i es recomana que no estiguin molt visibles. Per això cal estar atent que ningú es pugui aproximar per l'esquena amb aquesta intenció. Per evitar estrebades de bosses de mà, es recomana portar-la sempre al costat de la paret i mai de la calçada quan es camina per una vorera.

Quan seu a la terrassa d'un bar no s'ha de deixar mai el mòbil o la cartera damunt la taula per evitar que amb qualsevol distracció algú s'ho emporti. També cal controlar la bossa de mà en els aparcaments de superfícies comercials on els lladres aprofiten quan es carrega la compra al cotxe. Davant de qualsevol d'aquestes situacions cal trucar al 112 i presentar denúncia si s'ha estat víctima d'un robatori.

Paraules clau:

Notícies relacionades