Back to top

Els Mossos intervenen més de 500 plantes de marihuana a una sala de concerts de Reus

S’han detingut els dos responsables de la gestió de la sala i un home que s’encarregava del conreu de la plantació.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, via Twitter, uns agents van detenir el passat 3 d’agost, a Reus, tres homes de 28, 54 i 62 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Les detencions són resultat d’una investigació oberta a principis del mes de juliol arran d’unes informacions que apuntaven que, en una sala musical, en actiu i oberta al públic, s’estava cultivant marihuana amb l’agreujant que hi havia un alt risc d’incendi per la concentració de centenars de persones els dies de concert. Durant la investigació es va comprovar que utilitzaven uns aires condicionats molt potents que sempre estaven en ple funcionament, els quals es podien observar clarament des de l’exterior.

A la plantació s'hi arribava amb un ascensor que anava amb clau

Així mateix, gestions amb l’empresa subministradora d’electricitat van constatar que el consum era molt elevat, per la qual cosa aquesta sobreexplotació de la línia exposava la nau a un alt risc d’incendi. Davant d’aquests fets i els diferents indicis incriminatoris, dimarts passat es va realitzar una entrada i perquisició dins la nau investigada, on es va detenir els dos responsables de la sala i un home que feia tasques de jardiner. En l’escorcoll van haver d’accedir a la plantació, situada a la planta superior, mitjançant un ascensor que s’activava amb una clau i que només s’aturava en una estança, zona on hi havia el cultiu.

Als investigadors va cridar-los l’atenció que la plantació estava perfectament oculta i aïllada, per això no desprenia cap mena d’olor. A més, el sistema era molt sofisticat per tal de passar desapercebuda pels clients i treballadors de la sala.

Més de 500 plantes

Els agents van intervenir 550 plantes de marihuana, una instal·lació de 70 llums, nombrosos extractors i aparells d’aire condicionat. Un cop finalitzada l’entrada, van precintar la sala. Aquesta no podrà reprendre cap activitat sense sotmetre’s a les inspeccions municipals. Els detinguts van passar divendres 5 d’agost a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades