Back to top

Els Mossos recuperen a Reus un lloro robat a Riudoms

Denunciada una dona de 35 anys com a presumpta autora d’un delicte de receptació

Agents dels Mossos d’Esquadra de les comissaries de Tarragona i Reus van recuperar el passat 11 de març en un domicili de Reus un lloro guacamai el qual constava com a sostret i van denunciar una dona de 35 anys com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

Els fets es remunten a la matinada del 28 de maig de l’any passat quan uns desconeguts van accedir en un establiment de Riudoms i van sostraure dos lloros guacamais valorats en més de 3.000 euros així com també altres ocells que hi havia a l’interior.

La recuperació d’aquest lloro es va produir arran d’una investigació oberta per quatre furts en un establiment comercial de Tarragona de material valorat en més de 12.000 euros, la qual va culminar el passat cap de setmana amb la detenció de tres persones a Reus. En el domicili de dos d’aquests detinguts, es va localitzar un guacamai ararauna, una espècia la distribució de la qual comprèn des de Panamà fins al nord de l'Argentina passant per tota la conca amazònica. Així, es coneix el guacamai blau i groc o guacamai blau i daurat i es caracteritzen per grans becs i llargues cues.

Aquest guacamai de fins al metre de longitud i un pes d’entre 900 i 1.100 grams, està considerat una bona mascota i destaca per la capacitat per a imitar la veu humana.

Barri Sant Josep

Els mossos, van localitzar aquest lloro el passat divendres 11 de març pels volts de les 16.30 hores en un domicili del carrer Mare de Déu de Puigcerver, al barri de St. Josep Obrer de Reus. Els agents portaven a terme un dispositiu derivat d’una investigació per furts quan van observar un ocell a l’interior d’una gàbia. La propietària de l’habitatge no va poder acreditar la titularitat del lloro que encara duia una anella amb la corresponent identificació, motiu pel qual se li va comissar. 

Un cop efectuades les gestions es va comprovar que el guacamai constava com a sostret en un robatori en força a Riudoms i es va contactar amb el seu legítim propietari per retornar-l’hi. Mentrestant la dona, la qual va acabar sent detinguda pels esmentats furts, també va ser denunciada penalment com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

Paraules clau:

Notícies relacionades