Back to top

Els musulmans de Cambrils, disposats a comprar un terreny per enterrar els difunts

En cas d’urgència davant la covid-19, la comunitat cambrilenca podria enterrar els seus difunts a Tarragona.
musulmans

El plantejament d’enterrar els difunts de fe musulmana al país no ve de nou. De fet, es tracta d’un escenari que es contempla des de fa anys a escala estatal, especialment amb el repte del salt generacional ben present.

Des de Cambrils, la comunitat musulmana està disposada a comprar un terreny propi per poder dur a terme els seus ritus funeraris. La crisi de la covid-19 ha accelerat les converses entre el consistori i la comunitat, que compta amb la promesa que un cop s’aixequi l’estat d’alarma, aquest serà un tema que es posarà damunt la taula de la regidoria de Benestar Social. En cas que la urgència sanitària requerís l’enterrament d’algun dels seus éssers estimats, aquests podrien tenir sepultura a Tarragona. I és que el consistori de la capital de la demarcació ha habilitat un espai en què els creients musulmans poden acomiadar als seus difunts seguint els ritus de la seva creença. 

El retard en la repatriació dels cossos és un altre element més a tenir en compte a l’hora d’optar per l’enterrament al país de residència. L'imam cambrilenc, Mohammed Ouadi, apunta que habitualment aquest procés s'allarga més d'una setmana, un període que dificulta el procés de dol de les famílies, a més de representar un cost econòmic important. 

"La comunitat musulmana de Cambrils faria el sacrifici econòmic que calgués"

A més, la comunitat cambrilenca insisteix que es faria càrrec de les despeses relacionades amb aquesta compra, fent el sacrifici econòmic que requerís. De moment però, es tracta d'un projecte que s'ha quedat en un calaix a causa de l'epidèmia mundial. Ara per ara, encara no s'ha trobat un espai que encaixi amb els desitjos de la comunitat i les normatives pertinents. Ouadi confia que un cop s'acabi la crisi de la covid-19 s'accelerin els tràmits, tal com assegura se li ha promès des de la regidoria de Benestar Social. 

A tot Catalunya, només Collserola comptava amb un cementiri en què s’hi feien sepultures musulmanes. Arran de la crisi del coronavirus, s’han restringit a aquelles persones empadronades a Barcelona per evitar un col·lapse. A partir de la pandèmia mundial, municipis com Reus i Tarragona han adequat un espai als seus cementiris per poder acomiadar als difunts d’aquesta fe seguint els ritus de l’islam.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades