Back to top

Els nous contenidors de Reus costaran 2 milions d'euros

Aquests dies s'estan instal·lant a la ciutat i se superaran les 2.200 unitats. Són més grans, silenciosos i accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquest dijous l'Ajuntament i l'empresa concessionària Reus Net han presentat els contenidors del nou contracte de la recollida de les escombraries. L'objectiu és millorar l'eficiència del servei i per això s'ampliarà el nombre d'unitats a la ciutat en prop de 400, arribant a un total de 2.200 contenidors repartits en 450 conjunts complets.

Amb aquesta incorporació, segons l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ja no hi ha excusa per deixar la brossa fora del contenidor i fa una crida a la ciutadania a comportar-se d'una manera cívica i ajudar als serveis de neteja.

El cost dels nous contenidors s'eleva fins als gairebé dos milions d'euros. 

Un nou model

Els contenidors permetran reduir la contaminació acústica, ja que són més silenciosos, a més de ser reciclables al 99,9%. El disseny dels nous containers també incorporarà un sistema de seguretat que permetrà el vianant tenir major visibilitat respecte a la carretera mitjançant un perfil més baix, amb l'objectiu d'evitar possibles incidents. La renovació serà progressiva i es durà a terme en les pròximes setmanes.

Renovació de la flota de vehicles

Una altra novetat que s'ha presentat avui és la renovació dels camions de la brossa que garantiran un servei més eficient. Els nous vehicles comptaran amb un nou sistema que proporcionarà informació detallada de la recollida selectiva per barris, la qual cosa permetrà impulsar campanyes específiques d'informació. D'aquesta manera, es busca acabar amb la polèmica al voltant de l'estat dels camions d'escombraries. 

Paraules clau:

Notícies relacionades