Back to top

Els pagesos denuncien la massificació de parcs eòlics

Demanen més participació i democràcia en la presa de decisions ja que creuen que la Generalitat no compleix amb el que estableix la Llei 16/2017 en l'àmbit de les energies renovables.
Unió de Pagesos

El sindicat de la pagesia a Catalunya protesta una vegada més en contra la massificació d'instal·lacions d'energia renovable en sòls no urbanitzables.

Tot això després que el Decret Llei 16/2019, aprovat el passat novembre, provoqués un gran nombre de sol·licituds de noves centrals eòliques i solars. En aquest sentit, els pagesos estan a favor d'avançar en la implantació d'aquestes energies renovables sempre que hi hagi una planificació responsable i un consens entre les diferents parts implicades.

Allau de nous aerogeneradors

Dels 424 nous aerogeneradors previstos, 165 s’ubicarien a l’Ebre, 106 a les comarques de Lleida, 90 a Tarragona i 63 a les comarques centrals. El mateix passa amb l'energia solar que ja té previst 710 noves àrees fotovoltaiques.

Al·legacions

De moment, el sindicat ja està fent al·legacions als diferents projectes que sorgeixen. En aquest sentit, comenten que estan en un procés de documentació per posteriorment, trobar aliats i generar un espai on poder fer propostes i comunicar-les adequadament.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades