Back to top

Els pagesos reclamen les ajudes promeses per Agricultura

Unió de Pagesos denuncia que el Departament d'Agricultura encara no ha fet efectives les promeses d'ajudes i millores per al sector de l'avellana. Demanen més agilitat per part de l'administració en la sol•licitud d'aquests ajuts, a la vegada que es posicionen en contra dels preus de l'avellana que ha fixat la Llotja de Reus. Els consideren insuficients.
Rafel Español, d'UP.

Els pagesos del sector de l'avellana es plantegen noves mobilitzacions amb el tret de sortida de la campanya d'aquest fruit sec. Denuncien que després d'acordar amb la Generalitat ajudes econòmiques i millors prestacions a l'hora de demanar préstecs bancaris, això encara no s'ha fet efectiu.

Aquestes millores havien de revertir la mala situació que va viure el sector l'any 2018, quan les ventades i les puges en temps de recol·lecció van causa una davallada de la producció del 70%. Enguany, els pagesos esperaven poder remuntar, però afegeixen que no serà possible després de conèixer el preu de l'avellana que ha marcat aquesta setmana la Llotja de Reus.

Els pagesos defensen que enguany l'avellana és bona i es troba en òptimes condicions. Asseguren que seguiran treballant per posar-se en contacte amb el Departament d'Agricultura i denunciar que la Llotja de Reus obriria a la baixa.

 

Paraules clau: