Back to top

Els pantans de Riudecanyes i Siurana, sota mínims

La mitjana dels embassaments catalans es troba per sota del 60%, però la situació al Baix Camp i al Priorat és molt més alarmant. El del Siurana i Riudecanyes compten amb només un 30% i un 21% de la seva capacitat, respectivament.

Fa setmanes que no plou amb intensitat arreu del territori, i això fa que els embassaments estiguin molt més buits del que haurien d'estar en aquesta època de l'any. Aquest és el cas dels pantans de Riudecanyes i Siurana que actualment estan al 21 i 30%, respectivament. Unes dades que estan molt per sota de la mitjana de Catalunya, que es troba al 55%.

De fet, el pantà de Riudecanyes no arribava a aquests límits des del 2018 i l'any passat, a mitjans de febrer, tenia un 30% més d'aigua que en l'actualitat. És per això que pel conreu de la comarca s'està començant agafar l'aigua de pous i mines i preocupa que en els pròxims mesos es pugui perdre alguna collita.

El canvi climàtic està influint

Una situació que tot i que no depèn exclusivament del canvi climàtic sí que té a veure, perquè aquest fa que cada vegada plogui menys, però amb més intensitat i que els períodes de sequera siguin més amplis.

Un altre dels factors que fa que hi hagi menys precipitacions és que estem en l'any de la Niña, una situació climatològica que depèn de l'oscil·lació de l'Oceà Atlàntic i que fa que aquest any sigui també més sec. Tot i això, s'espera que de cara a la primavera tornin les pluges i aquesta situació es reverteixi. 

Paraules clau:

Notícies relacionades