Back to top

Els paradistes del Carrilet critiquen les formes de l'Ajuntament

L'endemà que el govern municipal anunciés que el Mercat del Carrilet tancarà portes el 2021, paradistes i clients estan decebuts per com s'ha gestionat l'assumpte. Creuen que hi havia marge per mantenir viu un equipament que consideren imprescindible.
Mercat del Carrilet

Els paradistes del Mercat del Carrilet estan decebuts. Aquest dimecres a dos quarts de cinc de la tarda se'ls va citar a una reunió amb Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació del govern reusenc.

"És el primer dia que el veia", diu l'encarregada d'una parada. A la trobada se'ls va anunciar que el Mercat del Carrilet tancaria el 29 de juny del 2021. "No es pot queixar ningú perquè aquest és l'acord que es va signar fa dos anys i que tots coneixíem", diu una altra paradista. 

ENQUESTA: Compreu als mercats de Reus?

Però els responsables de les parades asseguren que no se'ls ha explicat bé l'assumpte i critiquen que, justament després de la reunió, s'anunciés públicament la mesura. "Acabàvem de baixar de l'Ajuntament, a la plaça del Mercadal, i ja em trucaven clients per preguntar-me què havia passat i perquè tancàvem".

Sense marge de reacció

Un anunci que, també, critiquen que s'ha fet sense cap mena de marge de reacció. "Els clients ens plantegen que perquè no fem una recollida de signatures o una manifestació. Estan disposats a donar-nos suport però no hem tingut temps de pensar res", segueixen les paradistes. Una altra responsable al Mercat del Carrilet diu que "ara és hora de refredar l'assumpte i de pensar què hem de fer". 

"No volem anar al Mercat Central"

mercat
Mercat Central de Reus

L'alternativa que els ofereix l'Ajuntament no agrada a ningú. Asseguren els paradistes que el Carrilet "és casa nostra" i que no tenen cap intenció de desplaçar la seva parada a un equipament "en el qual no hi cabrem tots. Potser hi ha moltes parades buides però els mercats tenen quotes de tipologia d'establiments".

No ens surt a compte

A més, consideren que els costos d'una parada al Mercat Central són exageradament més elevats que els del Carrilet. "Nosaltres aquí paguem 900 euros i ens entra la llum i les despeses. Allà, hem calculat que podríem arribar a pagar pràcticament el doble. No ens surt a compte".

A més, no estan disposats a fer la inversió necessària -7.500 euros per cada número de parada, i algunes parades tenen dos o tres números- tenint en compte que el marge de benefici se'ls reduirà. 

Merca del Carrilet

A més, critiquen que "hem de prendre la decisió de si volem una parada al Mercat Central o no abans del 30 de març d'enguany". Asseguren que no tenen suficient temps per fer una valoració econòmica del que els pot suposar el canvi d'establiment. 

Els clients: "On anirem a comprar?"

mercat carrilet

Un dels arguments que esgrimia aquest dimecres Carles Prats és que el 75% de les parades del Mercat del Carrilet estan tancades. "Nosaltres treballem i treballem bé. A casa som quatre, tres treballem aquí i vivim". De fet, aquest dijous al matí hi havia desenes de clients a les parades del mercat. 

"Si pretenen que ara anem a comprar al Mercat Central ho tenen clar"

Alguns d'ells estan enfadats: "si pretenen que ara anem a comprar al Mercat Central ho tenen clar", deien. D'altres asseguren que "aquí venim veïns del Barri Fortuny, del Barri Juroca, del Carrilet... on anirem a comprar ara?".

Per més inri, alguns clients, davant les informacions publicades aquest dimecres, han trucat preguntant per si el Mercat del Carrilet ja havia tancat. Una paradista considera que "els clients es pensen que ja no hi som. Haurem de deixar clar aquests mesos que el Mercat del Carrilet encara és viu". Com a mínim fins al 29 de juny del 2021. 

Paraules clau:

Notícies relacionades