Back to top

Els paradistes del Mercat del Carrilet piquen la cresta a l'Ajuntament de Reus

Els paradistes del Mercat del Carrilet han denunciat que l'Ajuntament no els va comunicar res del que tenien entre mans fins un dia abans que es fes públic als mitjans de comunicació

Els paradistes del Mercat del Carrilet van rebre el passat dimarts la notícia que finalment el Mercat tindria una nova localització en lloc de tancar les portes de manera definitiva el juny de 2024.

Encara que l'Ajuntament remarqui les millores que suposa aquest canvi d'ubicació, els empresaris no les tenen totes. Canal Reus ha parlat amb els paradistes del Mercat del Carrilet, dels quals molts no han volgut parlar davant de micròfon, però asseguren que es tracta d'una decisió errònia. Remarquen que, amb tots els diners que destinaran a la compra i reforma de la nova nau, podrien haver reformat les instal·lacions actuals. A més, també han expressat diversos dubtes, com ara l'espai que es destinarà a la càrrega i descàrrega del producte.

A més, els empresaris denuncien que l'Ajuntament no els hagi consultat ni els hagi transmès cap mena d'informació en relació amb la decisió que s'ha pres. Els paradistes declaren que l'anunci els va arribar el dimarts, però asseguren que els detalls del projecte no els van conèixer fins que es va publicar a la premsa. De fet, remarquen que van ser l'alcalde i regidors que els van visitar al mercat durant la jornada de dimarts i els van fer l'anunci a viva veu, i no d'una manera més formal com requereix aquesta ocasió. 

Reacció política: decisió unilateral i electoralista

Una decisió unilateral i imposada. Així han descrit el PSC i la CUP el tractament que el govern format per Junts, Esquerra i Ara Reus han fet sobre el cas del Mercat del Carrilet. L'oposició es queixa que no han rebut la informació d'aquesta operació fins a l'últim moment, igual que ho fan els paradistes.

La CUP, per la seva banda, critica que posin entre l'espasa i la paret als paradistes i no se'ls doni cap altra opció. Se'ls acaba el contracte l'any 2024: o tanquen o es canvien de localització.

De fet, els cupaires han assegurat aquest mateix dijous en roda de premsa que durant el consell d'administració de Reus Mobilitat i Serveis si els ajudaran amb les despeses de la mudança, ja que obligaran a canviar d'ubicació als paradistes. Una pregunta per la qual no han obtingut resposta. Una trobada en la qual també han posat sobre la taula les inquietuds dels paradistes sobre com es gestionaria l'espai de càrrega i descàrrega dels camions amb el producte. Una pregunta a la qual tampoc han obtingut resposta.

Pel que fa al PSC, asseguren que es tracta d'una decisió electoralista per no perdre votants de cara a les pròximes eleccions municipals. A més, els socialistes també posen en dubte que aquest espai, tot i tenir una bona ubicació cèntrica, sigui el millor emplaçament per a unes instal·lacions com és un Mercat.

Paraules clau:

Notícies relacionades