Back to top

Els pares i mares demanen solucions pels confinaments escolars

Celebren que el retorn a l'escola del pròxim dilluns es faci de forma presencial, però lamenten les dificultats per conciliar la vida familiar amb la laboral en el cas que algun dels seus fills s'hagi de confinar.

Satisfacció a l'aFFaC, les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, pel retorn presencial a les escoles previst pel pròxim dilluns, 10 de gener. Des de l'entitat que aglutina gran part de les AMPA, AMiPA i AFA del país, asseguren que és l'única opció positiva, perquè l'escola proporciona la normalitat que afirmen necessiten els seus fills i filles, tant pel que fa al dret a l'educació com per la seva salut mental, que ja s'ha vist afectada durant aquests dos anys de pandèmia.

En el retorn a les aules demanen que es redueixin les ràtios i que s'espongin més els grups per reduir les possibilitats de contagi. A més, posen sobre la taula dues qüestions: d'una banda, evitar que no es discrimini a qualsevol alumne, ara que començaran les vacunacions infantils, per una decisió, la de vacunar-se, que no prenen ells sinó els seus progenitors, i, d'altra banda, les nombroses dificultats per conciliar la vida familiar amb la laboral en cas que els fills s'hagin de confinar.

Asseguren que des de l'inici de la pandèmia han carregat contra aquesta situació. A més, el fet que la majoria de pares i mares comptin ja amb la pauta completa de vacunació, provoca que no puguin demanar la baixa laboral tot i tenir els seus fills confinats a casa. Un fet que, segons apunten, complica encara més la situació per la mateixa conciliació o per haver de recórrer als avis, que també són un col·lectiu de risc.

Des d'aFFaC continuen defensant que les escoles són els espais més segurs on poden estar els seus fills i filles i recorden que avui dia encara estan sortint a la llum els efectes que va tenir sobre la salut mental els gairebé 7 mesos sense classes presencials a l'inici de la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades