Back to top

Els pares i mares, en contra de l'adscripció única a Reus

El Departament d'Educació vol implamentar l'adscripció única a la secundària als centres de Reus a partir del curs 2021-2022. Es tracta d'una de les mesures per lluitar contra la segregació. Bona part de les associacions de pares i mares consideren que provocarà l'efecte contrari.
Reunió AMIPES

Aquest dijous a la tarda s'han reunit una quinzena d'associacions de pares i mares de diversos centres de primària i secundària de Reus. La gran majoria d'elles estan en contra de la decisió del Departament d'Educació de reformular l'adscripció a secundària i d'aplicar un model d'adscripció única.

Una mesura que busca lluitar contra la segregació escolar, juntament amb un altre paquet d'iniciatives. 

Però alguns pares i mares de diversos centres de la ciutat no ho veuen igual. Consideren que "aquest fet provoca l'efecte oposat al propòsit que persegueix" i no entenen que la decisió s'hagi pres de forma unilateral, sense escoltar les famílies. 

QUÈ ÉS L'ADSCRIPCIÓ ÚNICA

El model que planteja la Generalitat otorgarà un institut a cada centre de primària. De manera que els alumnes, quan ingressin a una escola, tindran assignat ja un centre per a fer la secundària. Actualment, quan un alumne acaba sisè de primària, té diversos centres de referència entre els quals pot escollir.

De fet, una de les crítiques més ferotges és contra l'actual regidor d'Ensenyament de Reus, Daniel Recasens, que fa dos anys, quan ja es va produir una situació similar també per l'adscripció única a secundària, era a l'altre cantó de la tanca, com a president d'una AMIPA. Els pares i mares li retreuen que en només dos anys hagi canviat el discurs. 

Per tot plegat ahir van estudiar i abordar la redacció d'un manifest unitari. Reclamen informació i que el regidor Recasens els acompanyi al Departament d'Educació per capgirar la decisió de la Generalitat. 

canalreus a telegram

Una mesura entre un paquet de mesures

El regidor d'Ensenyament, Daniel Recasens, assegura a Canal Reus que "l'adscripció única és una bona mesura però és una de les que hi ha sobre la taula per lluitar contra la segregació escolar". Considera que "malgrat que hi ha interessos particulars que puguin veure-hi contres, treballarem per llimar i moderar aquests contres, però el dret fonamental de tots els alumnes de Reus a una educació igual, equilibrada i justa ha de posar-se sobre la taula per sobre d'altres drets igual de lloables però que no tenen aquesta afectació general". Per tot plegat donen suport a les mesures del Departament. 

Ara bé, també assegura que s'està treballant en la remodelació del mapa d'adscripcions per millorar-lo i considera que "cal treballar totes les mesures al nostre abast", no només l'adscripció única. 

El PSC reclama que s'escolti les famílies

Qui també ha volgut dir-hi la seva ha estat Andreu Martín, portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Reus. Martín recorda que fa dos anys el regidor es queixava que l'adscripció única s'havia implantat sense previ acord amb els pares i mares. "No entenc que ara es torni a plantejar seguint els mateixos errors" i espera que la Generalitat pugui incorporar les propostes de les AMIPES. 

Paraules clau:

Notícies relacionades