Back to top

Els patinets no poden circular per la vorera des del 2014

Reus compta, des de fa anys, amb una ordenança de civisme que regula l'ús dels patinets a la ciutat. Una normativa que ha passat desapercebuda però que prohibeix fer-ne ús en aquells espais reservats als vianants. De fet, segons aquest text, aprovat en l'anterior mandat, només es permet circular per on ho poden fer els vehicles.
Els patinets no poden circular per la vorera des del 2014

Es prohibeix circular en bicicleta, patins, monopatins o similars a les voreres o en d’altres espais destinats a l’ús dels vianants (com ara places, carrers de vianants, etc), tret d’aquells en els que hi hagi un carril expressament destinat a aquesta finalitat”. Això és el que diu l'ordenança de civisme aprovada pel ple de l'Ajuntament de Reus a principis de 2014.

Una normativa que s'estén, també, als patinets elèctrics. Davant la onada de vehicles d'aquest tipus pels carrers de les ciutats catalanes en els darrers mesos, el text ha passat desapercebut fins al punt que el Síndic de Greuges en va demanar una regulació al plenari del passat mes de març. Però la ciutat compta ja amb aquest tipus de normativa, que en prohibeix el seu ús en vies reservades exclusivament als vianants. És a dir, que els patinets han de circular per la calçada.

La infracció d'aquest punt de la ordenança de civisme es considera una infracció lleu, i pot ser castigada amb multes de fins a 750 euros.

Paraules clau: