Back to top

Els patis de les escoles bressol es converteixen en jardins educatius

L'Ajuntament de Reus posa en marxa el projecte "Jardins educatius", a través del qual els patis de les escoles bressol municipals de la ciutat es convertiran en àrees pedagògiques. Aquests nous espais tenen com a objectiu potenciar l'experiència i l'aprenentatge dels més menuts.
Presentació del projecte "Jardins educatius a les escoles bressol municipals"

Els patis de les escoles bressol municipals deixaran enrere el seu model tradicional i es renovaran com a espais pedagògics. Aquest és el projecte que ha engegat l'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística i els serveis municipals d'Arquitectura i de Jardineria.

Per poder dur a terme aquest canvi en les 6 escoles bressol municipals de la ciutat, el consistori invertirà 135.000 euros. La primera escola on s'implantarà aquest nou model pedagògic serà La Ginesta.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, explica que es passarà "d'un pati de plàstic a un pati més verd on els nens podran descobrir i posar-hi imaginació. En definitiva, un nou concepte de pati d'escola bressol".

D'entre els canvis més destacats d'aquesta transformació, hi ha l'augment de les zones d'ombra amb diferents pèrgoles, la naturalització de l'espai amb un perímetre verd i nou arbrat, i finalment, la implantació de diversos jocs perquè els nens i nenes puguin aprendre i experimentar.

"Els patis tradicionals es complementaran amb elements més pedagògics, més per aprendre i ensenyar", reafirma l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L'arquitecte Lluís Salat és l'encarregat d'elaborar els projectes específics per a cada una de les sis escoles bressol municipals, per així, adaptar-les a aquest nou sistema pedagògic.

Paraules clau:

Notícies relacionades