Back to top

Els patis de les escoles de Reus, nous espais pedagògics

El projecte que ja s'ha dut a terme en les escoles bressol, també es farà en les escoles de primària.

Els patis de les escoles bressol han deixat enrere el model tradicional convertint-se en espais pedagògics. El projecte, iniciat per l'Ajuntament de Reus, té l'objectiu de deixar enrere els patis "tradicionals" per convertir-los en espais naturals pedagògics que afavoreixin el desenvolupament dels infants. La remodelació que, de moment, només s'ha dut a terme en escoles bressol, ha començat també en les escoles d'Educació Primària. 

Més llibertat per als infants

El regidor d'Educació, Daniel Recasens, assegura que "el projecte busca oferir als infants una llibertat de moviments amb aquests nous espais oberts, que connecten l'espai de fora amb l'espai de dins".

Els canvis més destacables d'aquesta transformació són els espais delimitats, que permeten una continuïtat entre l'aula i el pati, amb el propòsit d'apropar els infants a la natura. Les zones inclouen espais de joc, jardineres i pèrgoles, per tal que els infants puguin experimentar. 

Tot plegat, les escoles bressol asseguren haver patit un gran canvi a partir de la implementació d'aquests nous jardins. 

Paraules clau:

Notícies relacionades