Back to top

Els petits teatres reusencs segueixen al peu del canó

La sala Trono de Tarragona baixava la persiana fa unes setmanes per la necessitat d'unes reformes que els seus propietaris no podien assumir. Fet que ha deixat la capital tarragonina una mica més orfe culturalment. A Reus, immersos en la capitalitat cultural, la Sala Santa Llúcia, l'Orfeo i el Teatre Bravium segueixen oferint una oferta teatral amplia
Membres del Teatre Baravium

La dificultat d'adaptar les instal·lacions a la normativa, l'escassa ajuda institucional i la contraprogramació són alguns dels aspectes que marquen el dia a dia de l’activitat teatral de la Sala Santa Llúcia, l'Orfeo i el Teatre Bravium.

Sala Santa Llúcia: "si portem 700 anys per què no 700 més?"

"Ens dol que ens tinguin semi oblidats tant les institucions com els mitjans de comunicació quan estem fent un esforç més que considerable per portar obres que no estan lluny del nivell de les del Fortuny i Bartrina", ha reblat Josep Maria Vallès, president de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia. Vallès ha recordat que l'entitat ha tingut dificultats econòmiques sorgides del trasllat a l'equipament ubicat al Raval de Jesús l'any 2007, ja que les instal·lacions es van haver d'adaptar a les normatives vigents.

Ara bé, malgrat aquests entrebancs l'objectiu de l'entitat és "consolidar el públic reusenc i oferir una oferta prou atractiva per què cada setmana puguin tenir la possibilitat de veure una obra". I en aquesta línia, Vallès ha explicat que la programació dels espectacles contempla des de teatre, dansa, teatre musical i fins i tot cine club i cinema infantil en català. "Toquem totes les disciplines i programem a sis mesos vista".

El futur l'encaren amb bones perspectives. "Si portem 700 anys per què no 700 més? ha respost Vallès qui ha afegit que "seguirem lluitant per solucionar els problemes econòmics".

L'Orfeo: "Estem immersos en la preparació dels actes del centenari, tenim previst incrementar l'activitat no tradicional"

"No ens costa programar perquè el teatre i el vestuari és nostre", ha afirmat la presidenta de l'Orfeo Reusenc Esther Cos. Ara mateix, estan fent gira amb l'obra "L'estranya parella". L'entitat programa un parell d'obres teatrals cada temporada a més a més de la programació tradicional com són els Pastorets, el Concert de Nadal i de Primavera i les actuacions dels Cantaires i del Ball de Bastons per les festivitats de la ciutat.

Una activitat cultural que creixerà de cara l'any vinent perquè els responsables de l'Orfeo ja estan "immersos preparant els actes per celebrar el centenari" però han assegurat que "no perdrem de vista l'activitat tradicional". D'altra banda, també han esmentat que "seria bo que no es solapessin les activitats entre les entitats" per tal d'evitar la contraprogramació.

Teatre Bravium: "Hi ha molta gent que necessita trepitjar escenari per això hem ampliat la programació durant la setmana"

"Hem canviat la manera de programar, normalment abans només es programàvem el cap de setmana" ha detallat el president de Teatre Bravium Ferran Figuerola. Un canvi donat per la gran demanda i la necessitat d'obrir el ventall a tothom. "Hi ha molta gent que necessita espai i trepitjar escenari", per aquesta raó han ampliat la programació entre setmana. I en aquest sentit, Figuerola ha reafirmat que "no es falta de res, tenim programació estable tots els caps de setmana i a mesos vista".

Respecte el fet que es solapin part de l'oferta teatral d'aquestes tres sales, Figuerola ha apuntat que és "difícil trobar una solució però a la vegada penso que no passa res perquè a Reus i comarques som prou gent i hi ha públics de Bravium, de Fortuny i Bartina".