Back to top

Els pianos envaeixen el centre de Reus

Amb motiu del dia de la Música Reus s'ha omplert de pianos de cua durant bona part de la tarda d'aquest dijous. Ja fos a dues o quatre mans o amb la participació d'altres instruments, les diferents melodies interpretades per músics professionals o per estudiants, han sorprès a tot aquell que caminava pel centre de la ciutat. Una iniciativa que s'emmarca en els actes de Reus Ciutat de la Música.
Els pianos envaeixen el centre de Reus.

Sorpresa i admiració. Aquestes han estat algunes de reaccions que s'han viscut al centre de Reus aquest dijous al centre. Diferents places de la ciutat han vist com el seu aspecte habitual canviava amb la presència d'un majestuós piano de cua. Tot plegat per poder gaudir de música en directe i de ben a prop amb motiu del dia de la Música.

La plaça d'Evarist Fàbregas, la del Mercadal o la de Sant Pere han estat alguns dels punts on s'ha pogut viure la música de la mà de professionals com Mar Martori, Jorge Varela, Lluís Capdevila, Alba Solé Albert Galcerà o Hye Sun. Aquests però també han deixat pas a estudiants de piano. Una de les participants, Maribel Nin, ha explicat que 'm'ha agradat molta la iniciativa i crec que la música és molt important a la vida perquè pots expressar els teus sentiments amb ella'.

Ja fos a dues o a quatre mans, els sis pianos repartits per la ciutat han ofert obres i composicions pròpies durant més de dues hores. L'objectiu final de la trobada ha estat que qualsevol persona amb nocions de piano hi pogués participar. La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Montserrat Caelles, ha destacat que 'més enllà de poder escoltar els artistes fent un passeig qualsevol persona hi ha pogut participar'.

D'aquesta manera, petits i grans han pogut tocar amb un públic espontani i ben variat. Una iniciativa que s'emmarca dins de les activitats de Reus Ciutat de la Música 2018 i que molts esperen que es repeteixi en el futur.

Paraules clau: