Back to top

Els pisos d'estudiants, la incògnita en l'era COVID

La incertesa sobre la presencialitat del curs acadèmic a les universitats fa que molts joves es plantegin continuar vivint als seus pobles i només anar a la universitat quan hi hagi classe.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans demana que se solventi, d'una vegada per totes, la presencialitat o virtualitat de les classes a la universitat. Francina Segura, en una entrevista a Canal Reus, assegura que "els estudiants que venen de fora i que s'han de pagar un lloguer no saben quin model se seguirà encara" i considera que "això pot complicar la situació de molts joves que potser només hauran d'anar a les aules la meitat dels dies". Per tot plegat demana que se solventi la incertesa i que, en tot cas, si hi ha una solució parcial, que barregi la presencialitat i la virtualitat, cal lluitar per "minimitzar els problemes" que se'n puguin derivar. 

Francina Segura SPEC

Les ratios d'alumnat

A tot plegat, el SEPC també critica que es deixi en mans del professorat la decisió sobre les ratios dels alumnes a les aules. "Calen més recursos humans i materials", diu Segura, que assegura que no és impossible gestionar les ratios i que cal fer-ho el més aviat possible. "És una irresponsabilitat deixar-ho en mans del professorat", insisteix. 

A més, assegura que l'escletxa digital que existeix des de fa temps ha quedat evidenciada per la pandèmia i que "això condiciona el seguiment que l'alumnat pot fer de les classes". Considera també que s'ha criminalitzat el jovent dels contagis d'aquest estiu perquè "no s'ha volgut assenyalar els autèntics culpables" que, al seu parer, són les grans empreses que no han pres totes les mesures necessàries. 

Paraules clau:

Notícies relacionades