Back to top

Els pobles del Penta I rebran recursos extra del Fons de Transició Nuclear

En un inici, només els del Penta 2, situats en un radi de trenta quilòmetres de les nuclears, anaven a rebre aquests diners, però ara, aquells situats a un radi de deu quilòmetres també rebran un suport que s'agafarà del 50% que s'ha de destinar a projectes.

L'òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear ha decidit que els recursos extraordinaris que es repartiran enguany als pobles de les àrees nuclears Penta II, també els rebran els deu municipis del Penta I que en quedaven "exclosos". Aquests diners que aniran per als municipis que es troben a un radi de deu quilòmetres provindran del 50% que s'ha de destinar a projectes. 

Totes les assignacions es faran a juliol, que serà quan es torni a reunir l'òrgan de govern per escollir les iniciatives i propostes on es destinaran la resta de recursos. Entre altres, encara cal concretar amb quin criteri s'escull el municipi més gran i més petit de les dues àrees nuclears d'Ascó i Vandellòs.

Aquests diners finançaran actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica de les zones afectades per l'impacte ambiental de la producció d'energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs.

Si tot segueix el seu camí, a partir del mes de juliol, el Departament d'Empresa i Treball transferirà al territori prop de 34 milions d'euros del Fons de Transició Nuclear. 

Paraules clau:

Notícies relacionades