Back to top

Els positius a les escoles esgoten els tests a les farmàcies

Cada 5 segons, les farmàcies realitzen un test d'antígens supervisat a algun membre de la comunitat educativa. Només a la demarcació se n'han dut, en una setmana, més de 10.000 i s'han detectat més de 400 positius.

Només durant la primera setmana des de la represa del curs escolar, les farmàcies catalanes han realitzat més de 123.500 TAR al voltant de la comunitat educativa, detectant-se més de 6.400 positius. Prop de 10.000 TAR s'han dut a terme a la demarcació de Tarragona i s'han detectat més de 400 casos positius.

Des del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona expliquen que la variant òmicron ho ha descontrolat tot, perquè l'augment de la demanda ha sigut exponencial i per això s'han exhaurit molts tests en algunes farmàcies, tot i que des del Departament de Salut ja s'està enviant nou material.

Pautes per als pares

Demanen que quan hi hagi un positiu i el familiar rebi el missatge, es comprovi a l'aplicació de 'La meva salut' si li han prescrit el test, perquè si no es dirigeixen a les farmàcies i no els hi poden fer les proves. També que s'assegurin de quines farmàcies participen en aquest sistema de cribratge per concretar una hora i que la farmàcia pugui gestionar bé els seus horaris i així evitar cues.

Així mateix, és important recordar que els alumnes disposen de quatre dies per poder fer-se la prova un cop rebuda la notificació i que, mentrestant, poden anar a l'escola.

Paraules clau:

Notícies relacionades