Back to top

Els Premis Vinari busquen un any més els millors vermuts de l'any

Els Premis Vinari dels vermuts catalans 2018 donen aquesta setmana el tret de sortida a la quarta edició del certamen amb l'obertura del període d’inscripcions. Els cellers que elaboren vins aromatitzats a Catalunya que vulguin participar-hi, poden presentar els seus productes durant aquestes dues setmanes d'abril i les dues primeres de maig.
Els Premis Vinari busquen un any més els millors vermuts de l'any

Les bases de participació es poden obtenir als següents enllaços: bases de participació o al sistema d’inscripcions. Els elaboradors o marques poden presentar més d'un vermut a competició si ho desitgen.

Una de les principals novetats d'enguany és el jurat i és que, el panell de tast, que avaluarà totes les referències a cegues, estarà format exclusivament per sommeliers, tots ells membres de l'Associació Catalana de Sommeliers, amb qui s'ha formalitzat un acord de col·laboració. Així, els millors vermuts de l'any ho seran segons els criteris dels professionals de la sommelieria, uns dels grans prescriptors de vins tranquils, escumosos i aromatitzats amb herbes com és el cas del vermut.

La jornada de tast dels vermuts tindrà lloc a Reus el dilluns 11 de juny i l'acte de lliurament de Premis es farà dijous 14 de juny, també a Reus. Es premiaran els vermuts segons la seva categoria: blancs, negres, reserva, i la quarta, anomenada vermuts especials que inclou els taronges o daurats. Aquest 2018 també es premiarà el millor còctel elaborat amb vermut i es manté la vessant popular a partir del Premi a la Millor Vermuteria, que tria el consumidor a través de la revista Time Out.

El període d'inscripcions s'allargarà fins al divendres 18 de maig, i la data límit de lliurament de les mostres finalitza el dimecres 30 de maig.

 

Reus Promoció dóna suport al concurs

Reus Promoció és la patrocinadora oficial dels Premis Vinari dels vermuts catalans des de la seva primera edició l’any 2015. Un suport que forma part del pla estratègic de l'Agència de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, en el qual s’hi detallen diverses accions amb l’objectiu comú de posicionar la ciutat com a "capital del vermut".

En aquest sentit, s’han dissenyat també per aquest any diferents activitats de promoció de la marca "Vermut de Reus" i de productes turístics relacionats, com per exemple la "Ruta del Vermut de Reus", que potencia l’atractiu de les propostes de turisme cultural a la ciutat, incorporant un públic interessat en el producte i en experiències d'enoturisme i gastronomia.

D’altra banda, el concurs també compta enguany amb el suport de l’Associació Catalana de Sommeliers, el Club del Bàrman de Catalunya i Gràfiques VARIAS.