Back to top

Els pressupostos generals de l'Estat: Baixador sí, Estació Intermodal no

El govern espanyol es compromet a través dels pressupostos del 2021 amb l'estació projectada a Bellissens. Els comptes estatals s'han de debatre al Congrés la setmana vinent sempre que no hi hagi esmenes a la totalitat.

Segons ha pogut saber Canal Reus, el govern espanyol inclourà en el paquet de pressupostos destinats a inversions per a projectes en infraestructures, una partida per tal d'enllestir els estudis previs abans de la licitació de les obres de l'Estació de Bellissens, la gran reclamació ferroviària de la ciutat. 

Les mateixes fonts apunten que els pressupostos no destinaran una partida nominal per al baixador, sinó que aquesta s'inclou en un paquet més gran. Els diners han de servir per fer l'estudi informatiu, el darrer després de l'estudi de demanda i el funcional, i el pas previ abans del projecte de construcció. 

Amb el calendari a la mà, encara no hi ha data per l'inici de les obres. En un escenari optimista, podrien començar-se a projectar les obres a finals del 2021 o bé principis del 2022. 

La cara i la creu de la mateixa moneda

Ara bé, tot i que tots els representants polítics del territori al Congrés dels Diputats es van comprometre a la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Reus a treballar per impulsar l'Estació Intermodal al sud de l'Aeroport,  el cert és que als PGE del 2021 no s'hi albira cap intenció de recuperar el projecte. 

El president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, assegura a Canal Reus que "preguntarem a tots els polítics que es van comprometre amb la infraestructura què és el que han fet durant aquests mesos per intentar que l'estació sigui una realitat". 

Paraules clau:

Notícies relacionades