Back to top

Els pressupostos de la Generalitat desencallen la nova escola de Maspujols

La comarca rebrà aquest 2022 prop de 20 milions d'euros. La gran majoria es destinen a l'Hospital Sant Joan de Reus, però segurament la inversió més aplaudida és la nova escola de Maspujols.

Després de pràcticament quinze anys demanant una nova escola, Maspujols veu la llum al final del túnel. Des que es va inaugurar el centre el 2008 que viuen en barracons, a tocar de la pista esportiva del poble, just a l'entrada del municipi. Es tracta d'una escola d'una sola línia en un poble on hi ha demanda creixent d'habitatge i on un nou edifici podria contribuir a incrementar la població i també la qualitat de vida de les famílies, algunes de les quals prefereixen portar els seus xiquets en altres pobles on sí que hi ha una escola construïda.

Segons els comptes de la Generalitat, aquest 2022, el nou centre de Maspujols té una dotació de 4 milions d'euros mentre que pel 2023 se n'han previst pràcticament dos més. Les obres han començat recentment, a la carretera que duu fins a les Borges del Camp. S'espera que comencin a veure's els primers resultats en les pròximes setmanes. 

La resta d'inversions a la comarca

També l'Hospital Sant Joan té una inversió important. Pràcticament 6 milions i mig d'euros que es destinaran a millores i a compres de maquinària. Uns diners que es complementaran amb un nou laboratori de recerca per a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili per valor d'un milió i mig d'euros. Tanquen les principals inversions al Baix Camp l'ampliació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Riudoms. 

Paraules clau:

Notícies relacionades