Back to top

Els preus de la benzina marquen rècords històrics

La invasió russa a Ucraïna i la por a com pot afectar al subministrament d'hidrocarburs en són les principals causes, tot i que no les úniques.

Aquesta setmana els preus de la gasolina han tocat sostre, i no s'espera que la situació hagi de millorar en els pròxims dies. En algunes gasolineres de Reus s'ha arribat a superar els 1.75 pel que fa al gasoil i els 1,90 de la gasolina sense plom 98. Són preus que venen provocats per la incertesa al voltant del subministrament per culpa de la invasió russa a Ucraïna i com pot afectar tot plegat a la distribució d'hidrocarburs. 

Aquest dilluns, al Notícies de Canal Reus, Maria Llop, catedràtica d'Economia de la URV, ha assegurat que "l'increment de preus d'aquests dies es frenarà" i que no s'ha d'entendre com una situació que es perpetuï en el temps. Sí que és cert, segons diu Llop que, "l'energia la pagarem molt cara durant els pròxims temps". 

A aquest fet se suma també la preocupació del sector del transport pel preu de l'add blue, que cada vegada també és més alt i es desconeix el motiu.Es preveu que durant les setmanes i mesos vinents els preus de l'energia segueixin molt alts, però cal esperar que la volatilitat i fortes pujades d'aquests darrers dies s'estabilitzin i no veure canvis tan sobtats d'un dia per l'altre.

Rècord històric de la llum

La situació toca també sostre aquest dimarts, amb un preu desorbitat del kilowatt hora. De mitjana, s'espera que el preu de la llum per aquest 8 de març superi els 500 euros, i el màxim es registrarà entre les 19.00 h i les 20.00 h, superant els 700 euros KW/h. 

Entrevista 

Recupera l'entrevista sencera a la catedràtica d'Economia de la URV, Maria Llop. 

Paraules clau:

Notícies relacionades