Back to top

Els primers auxilis: una assignatura pendent a la societat

Saber actuar davant una aturada cardiorespiratòria és crucial a l'hora de salvar una vida. Amb la voluntat d'ensenyar les tècniques de reanimació a la població, la plaça del Mercadal s'ha omplert d'infants i professionals que amb l'ajuda de maniquís, han mostrat quins són els passos que cal seguir davant una situació d'aquest tipus.
primers auxilis

La plaça del Mercadal de Reus ha estat escenari d'una flashmob liderada per la Coordinadora de Danses de la ciutat amb la voluntat de conscienciar sobre les aturades cardiorespitatòries. A ritme de la Macarena o Staying Alive, els professionals del Servei d'Emergències Mèdiques, alumnes de Medicina de la URV i tècnics de la Regidoria de Salut han mostrat què cal fer davant d'una situació com aquesta. De fet, les compressions toràciques són clau a l'hora de salvar una vida, tal com destaca Xavier Escalada, cap territorial SEM Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

Actualment, a Reus existeixen 17 desfibril·ladors públics per actuar en aquests casos, però tenir clar quines són les maniobres que cal dur a terme davant una situació com aquesta segueix sent vital.