Back to top

Els propietaris de les guinguetes de Cambrils, en peu de guerra

L'Ajuntament de Cambrils ha tret a concurs públic les 21 guinguetes de les platges del municipi, amb l'objectiu de millorar la seva estètica i funcionalitat. Ara bé, les clàusules del concurs han generat una onada de crítiques entre els actuals propietaris.

L'Ajuntament de Cambrils vol redissenyar l'estètica i la funcionalitat de la vintena de guinguetes que hi ha repartides pels 9 quilòmetres de platja que té el municipi de cara a la temporada 2022. Per aquest motiu ha tret a concurs públic la instal·lació i explotació comercial d'aquests locals.

Un panorama inassumible

Ara bé, les condicions plantejades des de l'Ajuntament cambrilenc han generat una onada de crítiques entre els actuals propietaris de les guinguetes. I és que l'ajuntament planteja unes concessions de 4 anys, amb uns costos anuals de 100.000 euros. Un panorama que, segons els empresaris, és inassumible.

"El gran problema d'aquest concurs és que tu no pots fer una inversió de 450.000 euros i amortitzar-los en 4 anys. Necessitaríem 10 anys que és el que volem lluitar", assegura el president de l'Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils, Llorenç Blasco

"Destruiran totes les famílies que porten generacions treballant a les guinguetes de Cambrils"

Els propietaris de les guinguetes, en molts casos amb més de 20, 30 i 40 anys d'experiència a les espatlles, asseguren que si les condicions no canvien, les guinguetes, com les coneixem actualment, tenen els dies comptats.

"El 95% o el 100% dels actuals propietaris desapareixeran", lamenta el gerent de la guingueta Mar de Tierras de Cambrils, Manel Niñerola. De fet, Niñerola adverteix que si res canvia, Cambrils tindria una situació similar a la de Barcelona: "Què pot passar? Doncs que arribi un fons d'inversió com ha passat a Barcelona i es quedi el monopoli de la platja". Una situació que, segons Niñerola, comportaria la fi del turisme i empreses familiars. 

La FECAM denuncia que es perdran més de 200 llocs de treball

Per la seva banda, el president de la Federació d'Empresaris de Cambrils (FECAM), Victorià Luque, denuncia que aquesta situació podria comportar que més de 200 persones perdessin la feina. 

De moment, el concurs continua dempeus i el termini per presentar-s'hi finalitza el pròxim 2 d'agost.

Paraules clau:

Notícies relacionades