Back to top

Els regants de Riudecanyes planten la Taula del Siurana

Aquest dimecres s'ha celebrat la cinquena sessió de la Taula del Siurana sense la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, que critiquen que se'ls va lliurar la documentació necessària per la reunió amb només 24 hores d'antel·lació.
Siurana

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha deixat en suspens la seva participació a la Taula del Siurana. De fet, a la reunió que es va celebrar ahir, no hi van assistir. Asseguren que se'ls envia la informació tard i malament, i reclament que es replantegi la taula si de debó es vol arribar a una solució amb l'aigua de Siurana

Segons explica Miquel Àngel Prats, portaveu de la comunitat, a Canal Reus, "s'havien de posar sobre la taula qüestions tant importants com els cabals ecològics o les necessitats d'aigua del Baix Camp". Dos assumptes que, al seu parer, requereixen d'estudi i anàlisi curós. "Després de diverses sessions en què ens enviaven la informació el divendres pel dimecres, vam reclamar que se'ns donés més espai. Ben al contrari. Aquest cop ens l'han enviada 24 hores abans de la reunió".

I tot plegat en una sessió de la Taula del Siurana que s'havia de dur a terme a l'octubre i que va quedar ajornada per culpa de les eleccions a les Corts Espanyoles del passat 10 de novembre. "No entenc que una informació que haurien d'haver tingut aleshores ens l'hagin hagut de passar el dia abans", recrimina Prats. 

Crítiques a l'ACA i la Generalitat

Per la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes "cal replantejar la Taula del Siurana". Un espai de diàleg, impulsat per la Generalitat, on s'asseuen polítics, ecologistes, pagesos i agents implicats en la gestió de l'aigua als pantans de Riudecanyes i de Siurana. Prats assegura que "tinc la sensació, i només és això, una sensació, que tot està decidit". I recorda que els primers informes de l'Agència Catalana de l'Aigua "eren demolidors contra nosaltres, i ara han hagut d'anar fent marxa enrere amb documentació que la mateixa ACA ha acabat aportant". 

Des de la comunitat asseguren estar oberts a tot tipus de negociació, també a ampliar les cessions d'aigua als municipis del Priorat.

Paraules clau:

Notícies relacionades