Back to top

Els regidors reusencs imputats 'tornarien a actuar igual'

L'alcalde i portaveus dels partits de govern han respost només les preguntes de la defensa. Els cupaires no han entrat als jutjats en considerar-los il·legítims. Fins a dues-centes persones es concentren a favor i en contra de la causa judicial.
Una instantània de les concentracions d'avui

Fins a dues-centes persones s'han arribat a concentrar a les portes dels jutjats de Reus aquest matí. Hi han coincidit dues manifestacions; per una banda, els que volien mostrar el seu suport als regidors imputats per haver signat un manifest el 3 d'octubre. Per altra banda, els ciutadans contraris a aquests regidors i que mostraven, també, el seu suport a la Policia Nacional. Els càntics i crits han estat constants per totes dues bandes, els primers al so de 'llibertat', 'no esteu sols' i el Cant dels Segadors; els segons amb crits de 'aquest alcalde no ens representa', 'visca Catalunya i visca Espanya' i 'no ens enganyen, Catalunya és Espanya'. Pel que fa als regidors citats a declarar, els de la CUP no han entrat a les dependències judicials. Oriol Ciurana ha sentenciat que 'no és la justícia que ens empara, és totalment legítim tant entrar com no fer-ho, i nosaltres hem pres la decisió de no entrar als jutjats espanyols'.

Els cupaires han aprofitat per fer constar que, afirmen, la justícia no està actuant de la mateixa manera amb totes les parts en les causes que es deriven de l'1 d'octubre. Marta Lorenç, portaveu municipal de la formació, s'ha referit a 'aquelles inculpacions que van contra els agents de la Policia Nacional que van exercir violència el dia 1 d'octubre, moltes d'aquestes causes s'han arxivat'. Els cupaires han mostrat el seu suport a la resta de persones encausades en la mateixa denúncia de la Policia Nacional i als advocats mobilitats voluntàriament des de l'1 d'octubre. Unes mostres de suport que també han verbalitzat els membres citats de l'equip de govern reusenc. Noemí Llauradó, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Reus, ha recordat que 'també s'han inculpat persones a títol individual, propietaris de negocis i funcionaris públics'.

L'alcalde de Reus i els portaveus dels partits de govern han respost només les preguntes del seu advocat, i han reafirmat que van signar un manifest polític a favor d'una convivència truncada l'1 d'octubre. Segons han sentenciat diversos dels investigats, no consideren haver fet res mal fet. Montserrat Vilella, portaveu del PDeCat al consistori reusenc, assegura que 'el que vam fer és actuar per retornar la normalitat a la nostra ciutat, entenem que va ser una acció encertada i si ens trobéssim en la situació que ens vam trobar el dia 3 d'octubre, ho tornaríem a fer'. Han recordat, també, que el manifest només pretenia tornar a la 'normalitat', diuen, la ciutat de Reus i no entenen, en cap cas, les acusacions d'incitació a l'odi. El batlle reusenc, Carles Pellicer, ha posat de manifest que 'els representants polítics de l'Ajuntament de Reus estan en un jutjat per haver signat un manifest polític en defensa de la convivència, no entenem que se'ns investigui per un delicte d'incitació a l'odi, perquè nosaltres d'odi no en transmetem'.

Les manifestacions es repetiran, almenys les de suport als imputats, demà divendres, quan estan citats a declarar ciutadans a títol individual inclosos a la denúncia per incitació a l'odi interposada per la Policia Nacional.

Notícies relacionades