Back to top

Els representants de la plataforma d'afectats per la cooperativa de Cambrils a favor del pla de viabilitat

LAURA ROIG

Setmana clau per conèixer si el pla de viabilitat presentat per la cooperativa de Cambrils tira endavant i s'evita, així, que entri en concurs de creditors. Els afectats tenen, des d'aquest dilluns, 4 dies per adherir-se al pla. El pla inclou acomiadaments per reconduir la fallida de la secció de crèdit.

Des d'aquest dilluns i fins dijous, els afectats que ho vulguin podran adherir-se al pla de viabilitat amb una signatura davant notari a la mateixa cooperativa. Recordem que l'acord de refinançament preveu que els creditors recuperin el 40% dels seus estalvis en els propers dos o tres mesos, i la resta en un termini màxim de 16 anys. Però perquè aquest pla tiri endavant ha d'estar avalat com a mínim pel 75% del passiu financer amb data límit del 21 de març. Dins el pla de refinançament la cooperativa preveu acomiadaments.

L'advocat de la plataforma afirma que, paral•lelament a l'acord de finançament, s'està recollint informació per analitzar la gestió que s'ha fet de la cooperativa per exigir, si cal, responsabilitats civils, mercantils o penals.