Back to top

Els reptes mediambientals d'aquest 2020

Marta Sas, de Salix Sud, ens explica al Va com Va els nous reptes que es plantegen enguany en l'àmbit de sostenibilitat
eco

El medi ambient reclama, cada cop més, un canvi de dinàmica. Es pot aplicar a molts nivells, però un dels més importants és el de la ciutadania i la vida quotidiana. Marta Sas, fundadora de l'entitat Salix, ha compartit al Va com va els reptes més rellevants que hem d'assumir per tenir un model de vida més sostenible.

1. Un nou model de consum

consum ecologic

Aquest nou concepte implica replantejar-se la manera en la qual consumim diàriament. A l'hora de comprar qualsevol producte, és recomanable preguntar-se si és necessari adquirir-lo o no, o si es presenta de la manera més ecològica possible. Amb aquest petit pas, es contribueix a disminuir l'emissió de substàncies contaminants innecessàries.


2. Economia circular

ampolles

El model econòmic convencional ofereix productes de duració reduïda que finalment es llencen. Aquest fet provoca que s'incrementin molt els residus en abocadors i altres superfícies que s'acaben contaminant. En aquest sentit, el model d'economia circular busca crear productes que quan acabin la seva vida útil es poden reciclar, reparar o reutilitzar.


3. Mobilitat conscient i sostenible

electric car

El dia a dia de la majoria de població requereix el transport de distàncies relativament llargues. És per això que sempre es recorren amb diversos vehicles, i actualment es disposa d'alternatives sostenibles com cotxes no motoritzats, elèctrics, o el desplaçament en transport públic.


4. Transició energètica

petroli

Des de fa dècades, el nostre model de consum està protagonitzat per derivats de petroli, un recurs finit que poc a poc escasseja més. Molt aviat, el canvi de mentalitat i l'obertura a noves fonts d'energia i producció serà la única opció per salvar el planeta i mantenir la nostra qualitat de vida.


Recupera Marta Sas al Va com va

Paraules clau:

Notícies relacionades