Back to top

Els rescats dels GRAE, en tendència ascendent

El 2020 va ser l'any amb més rescats des que es tenen dades amb 1650 i, fins al juny del 2021, ja se n'han fet 793

Les actuacions fetes pel Grup de Recolzament d'Actuacions Especials aquest 2021 segueixen una línia ascendent com l'any passat. Les dades dels primers sis mesos del 2021 indiquen una tendència a l'alça pel que fa als rescats amb 793 fets entre gener i juny. El 2020 va ser l'any amb més rescats des que es tenen dades amb 1650 i, fins al juny del 2021, ja se n'han fet 793.

Els rescats de muntanya, de persones perdudes i en medis aquàtics augmenten durant els primers sis mesos de l'any. Les dades que es tenen de gener a juny indiquen una tendència ascendent en les actuacions, ja que situen en 793 els rescats fets el 2021 respecte als 532 del 2020 i els 529 del 2019. Tot indica que la resta de l'estiu seguirà aquesta línia ascendent, per la qual cosa cal extremar la precaució i minimitzar els riscos.

Rescats d'excursionistes, els més comuns

Segons el sergent de la unitat tècnica dels GRAE, Alfons Esterlich, la majoria d'actuacions són de tipus menor i la més comuna és el rescat d'excursionistes amb traumatismes o indisposicions. Assegura que la majoria són rescats de muntanya i persones perdudes, encara que noten un lleuger augment dels rescats en aigües interiors com rieres, rius i llacs.

Pel que fa a la província de Tarragona, els punts calents són el Montsant i la Serra de Prades, seguits pels Ports de Tortosa i el Delta de l'Ebre. Segons Esterlich, l'evolució de l'estiu dependrà de les limitacions que s'apliquin a la població, ja que hi ha una relació directa entre les mesures i els rescats.

Paraules clau:

Notícies relacionades