Els restauradors de localitats de costa pendents dels rebrots
Aquest és un any totalment insòlit per al sector turístic. Pràcticament sense clients estrangers, hotelers i restauradors centren la seva activitat en el turisme nacional, que a la costa daurada prové sobretot de l'àrea de Barcelona i la conca de l'Ebre. La davallada de les arribades internacionals s'ha notat amb força, tot i que amb una incidència diferent segons la localitat. Mentre que Cambrils ha mantingut bona part dels visitants que hi tenen segones residències, Salou ha experimentat una reducció més important de turistes.
Preocupació per les possibles restriccions de mobilitat
Els restauradors declaren que estan preocupats per la baixada de feina i que en els darrers dies ha augmentat la por entre la clientela a causa dels rebrots. Molts són reticents a consumir dins els locals i prefereixen fer-ho a les terrasses. Això ha provocat que a les guinguetes, amb una zona exterior més amplia, s'hi hagin notat menys els canvis dels últims dies.

L'evolució de la pandèmia i de les mesures que s'estableixin en les properes jornades serà clau per tal de salvar mínimament la temporada. Els empresaris del sector es mostren inquiets per les possibles limitacions de mobilitat a l'àrea metropolitana i a l'Aragó si augmenten els rebrots, ja que això comportaria una reducció de clients força rellevant.