Back to top

Els restaurants poden obrir el 40% del seu aforament

Un dels canvis que suposa entrar a la fase 2 és que es permet l'obertura dels restaurants al 40% de l'aforament. El fet, però, que l'obertura sigui parcial, fa que hi hagi restaurants que encara no vegin viable obrir, o que prefereixin esperar uns dies més per prudència. Mentre que els que ja tenien terrasses obertes, no han dubtat en fer aquest pas.
restaurants obren

Des d'aquest dilluns els restaurants ja poden obrir els menjadors, tot i que només ho poden fer al 40% de la seva capacitat. Les adaptacions que han hagut de fer la majoria d'aquests locals són eliminar taules o deixar-ne en desús, per poder respectar les distàncies de seguretat, i mantenir una higiene acurada.

També estan buscant solucions per eliminar les cartes dels menús en paper. En el cas del estaurant "Il Cuore" de Reus, per exemple, han optat per posar en marxa un sistema digital a base de codi QR.

Alguns restaurants, de moment, encara no obren 

Mentre que hi ha locals que han decidit obrir ja des d'aquest dilluns, sobretot els que ja tenien la terrassa oberta, d'altres prefereixen esperar-se una mica més, ja sigui per acabar-se d'adaptar, perquè no veuen viable econòmicament obrir el negoci parcialment, o per prudència, com és el cas del "Xivarri" de Reus. El seu responsable, Juan Diego Sánchez, creu que és millor esperar una setmana més i obrir coincidint amb l'inici de mes.

I és que s'han de fer molts números per valorar si és viable o no obrir el negoci. Perquè tal i com afirmen els professionals del sector, recuperar els treballadors que estan en ERTO també és un tema complex.

reobertura de restaurants

Adaptacions dels locals, incerteses, obertures parcials... tot plegat fa que el sector de l'hosteleria i la restauració s'ho pensi dues vegades abans de fer un nou pas cap a l'obertura dels negocis.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades