Back to top

'Els semàfors han reduït els accidents a zero'

Tres anys després de la seva instal·lació, l'Ajuntament de Reus fa una molt bona valoració dels semàfors de la cruïlla de la plaça del Pintor Fortuny i de l'accés a la plaça de la Sang.

Fa tres anys que l'Ajuntament de Reus va instal·lar un semàfor a la cruïlla entre la Raval de Sant Pere, el carrer de Josep Maria Arnavat i Vilaró i la plaça de la Sang. En paral·lel, també es va instal·lar un altre semàfor a la cruïlla entre el carrer Amargura, l'avinguda Prat de la Riba i la part baixa del carrer Ample. Tres anys després, l'Ajuntament en fa molt bon balanç. 

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, assegura a Canal Reus que els semàfors "han permès reduir els accidents" i també descongestionar les zones que en alguns moments podien quedar col·lapsades. 

Tot i que en alguns moments aquests semàfors provoquen cues i alenteixen el trànsit, Vázquez assegura que estan controlats per temps i que permeten la fluïdesa dels vehicles. També és cert que, en el seu moment, quan es van presentar, es va assegurar que la voluntat era escopir part del trànsit rodat a d'altres circuits de mobilitat que evitessin la massificació del centre.  

Nous semàfors

La mesura és tan positiva que actualment, els serveis tècnics de l'Ajuntament, ja estan estudiant la instal·lació de més semàfors que puguin controlar zones potencialment conflictives. "De moment es tracta només d'un estudi informatiu i caldrà que els tècnics validin l'opció, però estem plantejant la instal·lació d'un semàfor a l'accés del carrer Sant Joan des de la plaça de les Oques, tenint en compte que els dissabtes i els dilluns de mercat hi ha congestions". El que també està instal·lant actualment l'Ajuntament són pantalles informatives. Se n'ha col·locat una de nova al carrer de Doctor Robert on ara s'ha desviat aquell trànsit que passava per la Raval de Santa Anna. Un escenari que també ha aixecat les crítiques dels veïns de la zona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades