Back to top

Els serrells de l'acord del traspàs del Sant Joan

El conveni que se signarà dilluns simultàniament a Reus i a Barcelona contempla, entre d'altres, que l'Ajuntament mantingui l'activitat social de SAGESSA i el Centre MQ. A més, també s'allibera Pich i Aguilera.
Pich i Aguilera

Aquest dimecres coneixíem el procés pel qual l'Hospital Sant Joan de Reus passarà a mans del Servei Català de la Salut. Després de la ratificació d'un conveni que inclou diverses clàusules, la Generalitat comprarà l'equipament al mateix temps que l'empresa es dissol com un tarró de sucre en un cafè

Però l'empresa no passarà íntegrament a mans de la nova entitat de dret públic del CATSalut. El Centre MQ, per exemple, es mantindrà en mans de l'Ajuntament de Reus, tal i com estava previst. De la mateixa manera, la Fundació Sagessa Salut, que engloba l'activitat social del grup sanitari i que gestiona residències i també les escoles bressol municipals, quedarà en el perímetre local. 

Els terrenys de Pich i Aguilera

Un dels serrells de l'acord de traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus ha permès alliberar les càrregues financeres sobre uns terrenys al costat de l'antic hospital. Es tracta de la pastilla urbanística coneguda com Pich i Aguilera, perquè és l'espai que ocupava la fàbrica d'aquest nom. En el seu moment, aquests terrenys es van posar sobre la taula per aconseguir el crèdit de construcció del nou Sant Joan, que es va veure afectat per la manca de comprador dels terrenys.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades