Back to top

Els sindicats denuncien Ensenyament per falta de mesures a les escoles

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la denúncia i també s'ha traslladat als serveis provincials de la Inspecció del Treball.
Escola

La Junta de Personal Docent no universitari de Tarragona, representada pels sindicats USTEC·STEs (IAC), CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i CSIF, ha denunciat el Departament d'Ensenyament als serveis provincials de la Inspecció de Treball per les condicions amb les quals han reobert els centres educatius durant la fase 2.

Els sindicats consideren un error que el Departament hagi decidit unilateralment la reobertura sense 'les mínimes garanties ni mesures adequades per evitar possibles contagis'.

Objectiu: tancar els centres

'Hem decidit presentar denúncia als serveis provincials de la Inspecció de Treball, per tal que es pugui determinar si les mesures previstes pel Departament compleixen les directrius de Salut Pública i, en cas contrari, es puguin tancar els centres que ja han obert amb l’objectiu d’evitar nous rebrots de la Covid-19', explica la Junta de Personal Docent no universitari de Tarragona. En un comunicat, també comenten que els professionals no disposen d'aquelles mesures imprescindibles de seguretat i asseguren que no han estat sotmesos a tests.

Reobertura prematura

Els sindicats reiteren que el retorn prematur dels alumnes a l'escola suposa un risc fins que no es pugui garantir la seguretat total d'aquests últims i dels professionals. De fet, agraeixen a totes aquelles famílies que no han decidit portar els seus fills als centres, posant per davant, tal com diuen els sindicats, 'el principi de prevenció de la salut dels seus fills i filles'.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades