Back to top

Els sindicats lamenten la manca de planificació en la tornada a l'escola

El pròxim dilluns, 10 de gener, els infants i els joves tornaran a les escoles.

Després de més de dues setmanes de vacances, aquest pròxim dilluns, 10 de gener, infants i joves tornaran a l'escola. I ho faran després de diversos debats i converses al voltant de si era segur tornar-hi presencialment o no.

El passat dimarts, 4 de gener, el govern espanyol i les diferents comunitats autònomes, finalment, arribaven a un acord i donaven llum verda, a què es reprengués el curs de manera presencial. Una decisió que aplaudeixen des del sector educatiu, però amb certes discrepàncies.

Des del CCOO, asseguren estar d'acord amb la presencialitat a l'escola, però no amb la manera, en què ho planteja el Govern de la Generalitat.

"No estem a la primera onada, estem a la sisena. I preveient el que se'ns venia al damunt, el Departament d'Educació hauria d'haver planificat molt millor aquesta tornada a les aules". 

Com serà la tornada a les aules?

En qualsevol cas, la tornada a les escoles serà aquest pròxim dilluns i ho farà amb els protocols que ja hi havia establers fins ara. 

Protocol de quarantena a les escoles

I un dels grans maldecaps per als equips educatius serà la gestió de les quarantenes. A hores d'ara, el protocol diu que a les escoles, en què els alumnes són menors de 12 anys, si un tutor o un company és positiu, la resta de la classe haurà de fer una quarantena de 7 dies, si no ha passat la malaltia en els últims 6 mesos. 

Protocol de quarantena als instituts

En el cas dels instituts, en què els joves ja són majors de 12 anys, si hi ha un cas positiu a classe, la resta dels alumnes amb pauta completa no hauran de fer quarantena, però sí que s'hauran de fer un test d'antígens. 

Ara bé, els alumnes no vacunats, sí que hauran de fer una quarantena de 7 dies. 

Per tot plegat, els sindicats també demanen al Departament d'Educació una major celeritat pel que fa a les substitucions del professorat.

Paraules clau:

Notícies relacionades