Back to top

Els sindicats de professors demanen mesures per evitar contagis a les escoles

La Intersindical considera que la situació de la COVID no és la mateixa que a principis de curs i que calen, per exemple, mascaretes FFP2 per als mestres, així com filtres d'aire.

Amb l'arrancada del segon trimestre aquest dilluns han arribat molts dubtes per part de pares i professors. D'entrada perquès les xifres de contagis de COVID estan disparades, només a Reus en la darrera setmana s'han registrat 1.500 casos confirmats per proves PCR o test d'antigen, i a aquestes xifres caldria sumar-hi les de molts casos autodiagnosticats a casa i que no han estat comunicats. 

En declaracions al Notícies Vespre, Núria Pastor, coordinadora de la comissió de salut de la Intersindical, assegura que la situació no és la mateixa que a principis de curs i demana compromís al departament d'Educació per tal d'evitar contagis. Pastor diu que caldria que, com a mínim, "es lliuressin mascaretes FFP2 als docents" i que s'apliquessin mesures que s'han adoptat a altres països europeus, com la instal·lació de filtres d'aire. 

Sigui com sigui, els mestres consideren que caldria replantejar les mesures que s'han adoptat per garantir la seguretat en l'àmbit de l'escola. Admeten que "és imprescindible que els alumnes vagin a classe per la seva salut mental i emocional" però també volen que es protegeixin els docents. 

Paraules clau:

Notícies relacionades