Back to top

Els sindicats de professors reclamen més mesures de seguretat

Els sindicats de professors s'han concentrat aquest matí a Tarragona per reclamar, davant el departament d'Educació, les mesures de seguretat necessàries per arrancar el curs amb garanties.

El primer dia de curs ha vingut marcat per les incerteses, els dubtes i fins i tot les pors. Els professors i els mestres tampoc s'escapen d'aquest escenari i reclamen més garanties per tal de donar compliment a les mesures de seguretat. 

De fet, els sindicats s'han manifestat aquest dilluns a mig matí davant la seu del departament d'Educació a Tarragona. Consideren que calen més docents i més injecció econòmica per arrancar el curs en condicions. Estan d'acord en el fet que cal que els xiquets i xiquetes tornin a l'escola, però demanen més esforços per part de les administracions. 

Reclamen els següents punts:

 • Garantir la presencialitat de tot l’alumnat a tots els nivells educatius.
 • Reduir les ràtios d’alumnes per aula: 10 a infantil i 15 a primària i secundària i a la resta de nivells educatius.
 • Increment de personal docent, d’atenció educativa i de serveis necessari per tal d'aplicar aquestes ràtios de seguretat que reclamem mantenint les especialitats i l’atenció a la diversitat.
 • Adoptar mesures de prevenció i protecció de la salut a persones treballadores, alumnat i famílies: 
  • Ús obligatori de mascaretes a partir de 6 anys.
  • Garantir EPI’s per als treballadors i treballadores: mascaretes FFP2 i pantalles facials.
  • Garantir la distància de seguretat dins de les aules i centres educatius.
  • Treballadors i treballadores vulnerables que no han rebut encara resposta dels serveis de prevenció: que no s’incorporin fins a tenir la informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat o sensibilitat.

Els sindicats també reclamen una reunió amb el departament per abordar el llistat de peticions. Critiquen que se'ls ha donat hora pel pròxim 14 d'octubre. 

Sindicats de professors

Paraules clau:

Notícies relacionades