Back to top

Els sindicats reclamen més facultatius a Cornudella

El sindicat USITAC reclama solucions urgents davant la manca de metges al CAP de Cornudella. De fet, asseguren que, des de la tardor, els 7 municipis que depenen d'aquest Centre d'Atenció Primària només han comptat amb el servei de dos facultatius. En una reunió celebrada aquest dilluns, representants de l'ICS s'haurien compromès a revertir la situació i cobrir les dues places de metge que havien quedat sense reemplaçar per baixa mèdica.
Els sindicats reclamen més facultatius a Cornudella del Montsant

La falta de metges a la zona del Montsant ha sortit a la llum. El sindicat USITAC ha denunciat públicament que el CAP de Cornudella del Montsant està prestant el servei amb la meitat del personal que era habitual. Des de la tardor, dos dels quatre metges operatius estan de baixa i aquests continuen donant servei a set poblacions. Ulldemolins, Prades, Poboleda, Capafonts, la Febró, la Morera del Montsant i el mateix municipi de Cornudella.

Des dels sindicats asseguren que, anteriorment havien estat 5 els metges que abastien la zona. El secretari general del sindicat USITAC, Josep Tutusaus, ha destacat que 'volem denunciar la falta de professional que hi ha i també rebutjar alguns rumors que han arribat i diuen que volien tancar els consultoris d'aquestes poblacions'. Per la seva banda, el secretari d'organització del sindicat, Alfred Maza ha reivindicat que 'almenys 4 metges són necessaris, els quals també han de tenir dret a la conciliació familiar'.

De fet, els veïns d'Ulldemolins han recollit fins a 200 signatures per reclamar un millor servei assistencial i rebutjar canvis en els horaris d'atenció. En resposta a la problemàtica, membres de l'Institut Català de la Salut haurien assegurat, aquest dilluns als alcaldes dels municipis afectats que revertirien la situació. 

L'alcalde de Cornudella del Montsant, Salvador Salvadó, ha explicat que 'se'ns va dir que la tercera metgessa la substituirien i que la quarta plaça l'intentarien cobrir quan surtin les places del MIR'. Els alcaldes de la zona han recordat que aquests municipis compten amb una població força envellida, la qual necessita major assistència sanitària.

Paraules clau: