Back to top

Els socorristes reforçaran la prevenció entre els banyistes

Aquest cap de setmana ha arrencat la temporada pels socorristes de platja, tot i que de moment només n'hi ha a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. Enguany, però, coincideix en estat d'alarma, i han hagut d'incorporar mesures de protecció com guants i mascareta, o mantenir la distància en els patrullatges per parelles.
socorrista a l'Arrabassada

De moment no està permès banyar-se ni prendre el sol a les platges, però sí anar-hi a passejar o a jugar.

I això és, precisament, el que recorden els socorristes a les persones que es troben a la sorra, que han de complir unes mesures de seguretat.

socorristes a la plata

Davant una situació d'emergència, el primer que faran els socorristes és mirar d'actuar a certa distància. Si això no és possible i cal un contacte físic amb la víctima, es posaran guants i mascareta i la portaran cap a terra. Allí s'hauran de retirar i hauran de deixar actuar l'equip de l'ambulància, que serà qui farà les maniobres de reanimació seguint els protocols de seguretat, tal i com explica el responsable de socors i emergències de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Joan Carles Castellví,  

En cas que es cregui convenient, el primer equip de rescat passarà a la mútua per fer-se les proves pertinents. Malgrat tot, des de la Creu Roja asseguren que els treballadors disposaran de tots els equips de protecció individual necessaris, i que actualment estan provant uns materials nous que inclouen màscares de neoprè i que els donarien total seguretat.

La temporada de socorristes arrenca a la platja de l'Arrabassada

Des d'aquest cap de setmana els socorristes estan presents a la platja de l'Arrabassada de Tarragona, però no serà fins el 16 de juny quan el servei es farà extensiu a la resta de platges. A partir de la fase tres, que segons les previsions al Camp de Tarragona hi entrarem el 8 de juny, l'ús de les platges ja podrà ser l'habitual, sempre respectant unes distàncies de seguretat. El sector de socors i emergències fa una crida a la responsabilitat dels usuaris per evitar riscos innecessaris.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades